Yangın Merdivenleri (İtfaiye Onaylı)

Yangın Merdivenleri (İtfaiye Onaylı, Ekonomik)
Yangın merdivenleri insanların yangın oluÅŸtuÄŸu anda hızlı ve kolay bir ÅŸekilde binayı terk etmelerini saÄŸlayan bir araçtır. Yangın anında yangın kaçış holüne doÄŸru açılan yangın kapısından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır. Yangın merdiveni imalatında mutlaka her katta, kendiliÄŸinden kapanabilen yangın kapısı bulundurmak zorunludur.

Yeni veya eski binalarda görebileceÄŸiniz yangın merdiveni hangi kriterlere göre üretilir, yangın merdiveni standartları nelerdir gibi soruların yanıtlarını merak ediyor olabilirsiniz. Ä°lgili merciler tarafından sıkı bir ÅŸekilde denetimleri gerçekleÅŸtirilen yangın merdivenleri betonarme yapılara göre çok daha hafif ve dayanıklı olan çelik malzemelerden üretilmektedir. Ä°nsanların hayatını kurtarmayı hedefleyen firmalar tarafından güvenli ve kaliteli ÅŸekilde üretilmesi halinde hayati bir iÅŸlevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın danışmanı kontrolünde imal edilmelidir.

Binalarda bulundurulma zorunluluÄŸu, modelleri ve yangın merdivenlerine açılan yangın kapılarının hangi özelliklerde olması gerektiÄŸi sizler için de merak ediliyor olabilir. Bu gibi soruların yanıtlarını alabileceÄŸiniz firmalarımızı arayabilir ve daha pek çok konuyu netleÅŸtirebilirsiniz. Aklınızda soru iÅŸaretlerine neden olan noktaları ve fiyatlarını öÄŸrenebilmek için bizleri aramaya baÅŸlayabilirsiniz.
Yangın Merdiveni
Z Tipi Yangın Merdiveni
Güvenilir etüt ve keÅŸif çalışmaları neticesinde alınacak yangın merdiveni ölçüleri yönetmeliÄŸe uygun ÅŸekilde uygulanmasına olanak verilecektir. Standartların dışına çıkmadan ve en üst düzeyde kaliteyi yansıtmayı baÅŸaracak olan firmamız yangından korunmanın ve kurtulmanın yollarını keÅŸfedebileceksiniz. Tüm yenilikleri ve düzenlemeleri takip eden firmamız yasal çerçevede atacağı adımlar sayesinde yangın merdiveni çizimi,  yangın merdiveni planı, yangın merdiveni imalatı ve yangın merdiveni montaj aÅŸamalarında kusursuz sonuçları elde edebileceksiniz. Ä°stediÄŸiniz ekstra özellikleri uzmanlarımıza iletmeniz yeterli olacaktır.
Yangın Merdivenleri Zorunlu Mu?
Konutlarda, iÅŸ yerlerinde, avmlerde, hastane veya okul gibi kamu kurum ve kuruluÅŸlarında bulundurulması zorunlu olan yangın merdiveni firmamız tarafından üretilmektedir. Ä°ÅŸ güvenliÄŸi ve saÄŸlığı söz konusu olduÄŸunda mutlaka denetlenecek olan bu yapılarda belirli özelliklerin bulunması gerekmektedir. Bina yüksekliÄŸine göre farklı modellerde üretilen bu ürünlerin basamak ölçüleri, güvenle tutunmanızı saÄŸlayacak olan alanların özelliÄŸi ve çeÅŸitli kriterleri göz önünde bulundurulmalıdır. Ofislerde, depo veya dükkan gibi pek çok alanda birden fazla bulundurulması zorunlu olan yangın merdivenleri hakkında bilgileri uzman ekiplerimiz aracılığıyla alabilirsiniz. Bina yüksekliklerine göre bir veya daha fazla sayıda bulundurulacak olan bu ürünler sayesinde yüzlerce kiÅŸinin tahliye olmasına olanak verilecektir. Yanmaz yapıda olan ve uzun yıllar dayanıklı olacak ÅŸekilde kaliteli malzemelerden üretilen ürünleri hemen sipariÅŸ edebilirsiniz.

Yapı yüksekliÄŸinin 51.50 metreden yüksek olması durumunda bina dışlarına yapılacak kaçış merdiveninin
basamak uzunluÄŸunun 100 cm den az, basamak yüksekliÄŸinin 17.5 cm den çok olmamalıdır. Z tip yangın merdivenine bina yüksekliÄŸinin 21.50 metreden çok olması durumunda binaların yangın korunması hakkında yönetmelikte geçtiÄŸi üzere basamak yüksekliÄŸi 17,50 cm den yüksek olmaması gerekmektedir. Yapılarda kaçış yollarının içerisinde herhangi bir malzeme bulundurulmamalı dairesel kaçış merdiveni kovadan 50 cm uzakta ölçünün 25 cm in altına inmemesi gerekir. Firma olarak yangın yönetmeliÄŸine uygun yangın merdiveni imalatı yapmaktayız.
Yangın Merdiveni Kapısı Özellikleri
Yangın merdivenleri kadar önemli olan diÄŸer bir yapı ise yangın merdiveni kapısı yani (yangın kapısı dır.  Güvenle ve titizlikle üretilmesi gereken bu ürünlerde en ufak bir hataya dahi yer verilmemelidir. Kusursuzca planlanarak, tasarımı, imalatı ve montajı gerçekleÅŸtirilecek olan yangın merdiveni kapısı sayesinde daha risksiz ve tehlikesiz biçimde iniÅŸleri gerçekleÅŸtirebilirsiniz. Uzman mimarların tasarımlarına ÅŸahit olabileceÄŸiniz firmamız bu konuda oldukça hassas davranışları sergilemektedir. Ä°ÅŸinizi ÅŸansa bırakmak istemediÄŸinizde yangın merdiveni kapısı özellikleri hakkında bilmeniz gerekenleri bizlere sorabilirsiniz. Sıcaklığa dayanıklı, duman sızdırmayan ve diÄŸer yangın söndürme sistemleri ile uyumlu olabilen yapılar sayesinde kendinizi güvende hissedebilirsiniz. Ä°malat, satış ve montaj konularında zahmete girmemek için ekiplerimizi yönlendirebilirsiniz. Bu sayede ücretsiz keÅŸif hizmetleri ile ölçüleri alacak olan karabogalı firmalarımızın TSE standartlarına uygun üretimleri gerçekleÅŸtireceÄŸini görmüÅŸ olacaksınız.
Yangın Merdiveni Modelleri
Haberlerde ve çevrenizde yakından ÅŸahit olabileceÄŸiniz yangınlarda ölümle yaÅŸam arasındaki ince çizgide kalabilirsiniz. En iyi çözümleri sizlerle buluÅŸturacak olan ekiplerimizin yangın merdiveni modelleri konusunda çeÅŸitliliÄŸe ve kaliteye önem verdiÄŸini görebilirsiniz. Duman kapanından kurtulmanızı saÄŸlayacak olan Z veya dairesel yangın merdiveni kullanım koÅŸullarına dair detayları paylaÅŸmaya devam ediyoruz. Ä°nsanların kendilerini yukarı katlardan bırakmamaları ve atlamaları neticesinde daha büyük sorunlarla karşılaÅŸmamaları için gerekli özveri gösterilmektedir. Göz gözü görmeyecek kadar yoÄŸun duman ve alevden kurtulabilmek için geç kalmadan bu ürünlere sahip olmanızı öneriyoruz. Can pazarında sevdiklerinizi ve kendinizi güvende hissetmenin en temel kurallarına bu sayede göz atmış olacaksınız.
YANGIN MERDÄ°VENÄ° YÖNETMELİĞİ
Ä°nsanlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın veya diÄŸer acil durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını saÄŸlayacak yeterli kaçış yolları ile donatılır. Kaçış yolları ve diÄŸer tedbirler, yangın veya diÄŸer acil durumlarda can güvenliÄŸinin yalnızca tek bir tedbire dayandırılmayacağı biçimde tasarlanır.
Her yapının, yangın veya diÄŸer acil durumlarda yapıdan kaçış sırasında kullanıcıları, ısı, duman veya panikten doÄŸan tehlikelerden koruyacak ÅŸekilde yapılması, donatılması, bakım görmesi ve iÅŸlevini sürdürmesi gerekir.
Her yapıda, bütün kullanıcılara elveriÅŸli kaçış imkânı saÄŸlayacak ÅŸekilde, yapının kullanım sınıfına, kullanıcı yüküne, yangın korunum düzeyine, yapısına ve yüksekliÄŸine uygun tip, sayı, konum ve kapasitede kaçış yolları düzenlenir.
Her yapının içinde, yapının kullanıma girmesiyle her kesimden serbest ve engelsiz eriÅŸilebilen ÅŸekilde kaçış yollarının düzenlenmesi ve bakım altında tutulması gerekir. Herhangi bir yapının içinden serbest kaçışları engelleyecek ÅŸekilde çıkışlara veya kapılara kilit, sürgü ve benzeri bileÅŸenler takılamaz. Zihinsel engelli, tutuklu veya ıslah edilenlerin barındığı, yetkili personeli sürekli görev başında olan ve yangın veya diÄŸer acil durumlarda kullanıcıları nakledecek yeterli imkânları bulunan yerlerde kilit kullanılmasına izin verilir.
Her çıkışın açıkça görünecek ÅŸekilde yapılması, ayrıca, çıkışa götüren yolun, saÄŸlıklı her kullanıcının herhangi bir noktadan kaçacağı doÄŸrultuyu kolayca anlayabileceÄŸi biçimde görünür olması gerekir. Çıkış niteliÄŸi taşımayan herhangi bir kapı veya bir çıkışa götüren yol gerçek çıkışla karıştırılmayacak ÅŸekilde düzenlenir veya iÅŸaretlenir. Bir yangın hâlinde veya herhangi bir acil durumda, kullanıcıların yanlışlıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan geçmek zorunda kalmaksızın bir çıkışa veya çıkışlara doÄŸrudan eriÅŸmeleri için gerekli tedbirler alınır.
Kaçış yolları, bir yapının herhangi bir noktasından yer seviyesindeki caddeye kadar olan devamlı ve engellenmemiÅŸ yolun tamamıdır. Kaçış yolları kapsamına;
Oda ve diÄŸer bağımsız mekânlardan çıkışlar,
Her kattaki koridor ve benzeri geçitler,
Kat çıkışları,
Zemin kata ulaÅŸan merdivenler,
Zemin katta merdiven ağızlarından aynı katta yapı son çıkışına götüren yollar,
Son çıkış, dahildir.
Asansörler kaçış yolu olarak kabul edilmez.  Kaçış yollarının belirlenmesinde yapının kullanım sınıfı, kullanıcı yükü, kat alanı, çıkışa kadar alınacak yol ve çıkışların kapasitesi esas alınır. Her katta, o katın kullanıcı yüküne ve en uzun kaçış uzaklığına göre çıkış imkânları saÄŸlanır.
Kaçış merdivenleri bodrum katlar dahil bütün katlara hizmet verebilir.
DeÄŸiÅŸik bölümleri veya katları, deÄŸiÅŸik tipte kullanımlar için tasarlanan veya içinde aynı zamanda deÄŸiÅŸik amaçlı kullanımların sürdürüldüÄŸü yapılarda, yapı bütününe veya kat bütününe iliÅŸkin gerekler, en sıkı kaçış gerekleri olan kullanım tipi esas alınarak tespit edilir veya her bir yapı bölümüne iliÅŸkin gerekler ayrı ayrı belirlenir.
Tuvaletler, soyunma odaları, depolar ve personel kantinleri gibi mekânlar, holler ve koridorlar gibi diÄŸer mekânlara hizmet veren ancak diÄŸer mekânlar ile aynı katta olduÄŸu hâlde aynı zamanda kullanılmayan mekânların döÅŸeme alanları, yer aldıkları katın kullanıcı yükü hesaplanmalarında dikkate alınmayabilir.
Bir katı geçmeyen açık merdivenler ile bir kat inilerek veya çıkılarak bina dışına tahliyesi olan kata ulaşılan yürüyen merdivenler ve rampalar, bina dışına ulaşım noktasına veya korunmuÅŸ kaçış noktasına olan uzaklıklar, tek yönde ve iki yönde korunmuÅŸ kaçış yollarına olan uzaklıklar ve Ek-5/B’de belirtilen uzaklıklara uygun olmak ÅŸartıyla, kaçış yolu olarak kabul edilir. Ancak kullanıcı sayısı 50 kiÅŸiyi geçen katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı bakımından en az yarısının korunmuÅŸ olması gerekir.
Çıkış kapasitesi ve kaçış uzaklığı

Kullanıcı yükü katsayısı olarak, gerekli kaçış ve panik hesaplarında kullanılmak üzere Ek-5/A’da belirtilen deÄŸerler esas alınır.
Çıkış geniÅŸliÄŸi için, çıkış kapıları, kaçış merdivenleri, koridorlar ve diÄŸer kaçış yollarının kapasiteleri 50 cm’lik geniÅŸlik birim alınarak hesaplanır. Birim geniÅŸlikten geçen kiÅŸi sayısı bina kullanım sınıflarına göre Ek-5/B’de gösterilmiÅŸtir.
Kaçış uzaklığı, kullanım sınıfına göre Ek-5/B’de belirtilen deÄŸerlerden daha büyük olamaz.
Kullanılan bir mekân içindeki en uzak noktadan en yakın çıkışa olan uzaklık, Ek-5/B’de belirlenen sınırları aÅŸamaz.
Odalara, koridorlara ve benzeri alt bölümlere ayrılmış büyük alanlı bir katta, direkt (kuÅŸ uçuÅŸu) kaçış uzaklığı Ek-5/B’de izin verilen en çok kaçış uzaklığının 2/3’ünü aÅŸmıyor ise kabul edilir.
Kaçış uzaklığı ölçülecek en uzak nokta mekân içinde mekânı çevreleyen duvarlardan 40 cm önde alınır.
Yangına en az 60 dakika dayanıklı ve duman geçiÅŸi önlenmiÅŸ yatay tahliye alanı saÄŸlanan hastane gibi yerlerde kaçış uzaklığı, yatay tahliye alanına götüren koridorun çıkış kapısına kadar olan ölçüdür. Her yatay tahliye alanından en az bir korunumlu kaçış yoluna ulaşılması gerekir.
Zemin kattaki dükkân ve benzeri yerlerde kiÅŸi sayısı 50’nin altında ve kaçış uzaklığı en uzak noktadan dış ortama açılan kapıya olan uzaklık 25 m’den az ise, bina dışına tek çıkış yeterli kabul edilir.
Kaçış yolu sayısı ve geniÅŸliÄŸi

Toplam çıkış geniÅŸliÄŸi, 32 nci maddeye göre hesaplanan bir kattaki kullanım alanlarındaki toplam kullanıcı sayısının birim geniÅŸlikten geçen kiÅŸi sayısına bölümü ile elde edilen deÄŸerin 0.5 m ile çarpılması ile bulunan deÄŸerden az olamaz.
Toplam kullanıcı sayısı 50 ila 500 kiÅŸi arasında ise kattaki bir kaçış yolunun geniÅŸliÄŸi 100 cm’den, 501 ila 2000 kiÅŸi arasında ise kattaki bir kaçış yolunun geniÅŸliÄŸi 150 cm’den, 2001 ve daha fazla ise kattaki bir kaçış yolunun geniÅŸliÄŸi 200 cm’den az olmayacak ÅŸekilde çıkış sayısı bulunur.  Kaçış yolu, bu özelliÄŸi dışında, yapının mekânlarına hizmet veren koridor ve hol olarak kullanılıyor ise 110 cm’den az geniÅŸlikte olamaz. Hiçbir çıkış veya kaçış merdiveni veyahut diÄŸer kaçış yolları, hesaplanan bu deÄŸerlerden ve 80 cm’den daha dar geniÅŸlikte olamaz.
Yüksek binalarda kaçış yollarının ve merdivenlerin geniÅŸliÄŸi 120 cm’den az olamaz.
GeniÅŸliÄŸi 200 cm’yi aÅŸan merdivenler, korkuluklar ile 100 cm’den az olmayan ve 160 cm’den fazla olmayan parçalara ayrılır. Kaçış yolu koridoru yüksekliÄŸi 210 cm’den az olamaz.
Ä°ki çıkış gereken mekânlarda, her bir çıkışın toplam kullanıcı yükünün en az yarısını karşılayacak geniÅŸlikte olması gerekir.
GeniÅŸlikler, temiz geniÅŸlik olarak ölçülür. Kaçış merdivenlerinde ve çıkış kapısında temiz geniÅŸlik aÅŸağıda belirtilen ÅŸekilde ölçülür:
Kaçış merdivenlerinde temiz geniÅŸlik hesaplanırken, küpeÅŸtenin yaptığı çıkıntının 80 mm’si temiz geniÅŸliÄŸe dâhil edilir.
Çıkış kapısında; tek kanatlı kapıda temiz geniÅŸlik, kapı kasası veya lamba çıkıntısı ile 90 derece açılmış kanat yüzeyi arasındaki ölçüdür. Tek kanatlı bir çıkış kapısının temiz geniÅŸliÄŸi 80 cm’den az ve 120 cm’den çok olamaz. Ä°ki kanatlı kapıda temiz geniÅŸlik, her iki kanat 90 derece açık durumdayken kanat yüzeyleri arasındaki ölçüdür.
Bütün çıkışların ve eriÅŸim yollarının aÅŸağıda belirtilen ÅŸartlara uygun olması gerekir:
Çıkışların ve eriÅŸim yollarının açıkça görülebilir olması veya konumlarının simgeler ile vurgulanması ve her an kullanılabilmesi için engellerden arındırılmış hâlde bulundurulması gerekir.
 Bir yapıda veya katlarında bulunan her kullanıcı için, diÄŸer kullanıcıların kullanımında olan odalardan veya mekânlardan geçmek zorunda kalınmaksızın, bir çıkışa veya çıkışlara doÄŸrudan eriÅŸim saÄŸlanması gerekir.
Yangın güvenlik holü

Yangın güvenlik holleri; kaçış merdivenlerine dumanın geçiÅŸinin engellenmesi, söndürme ve kurtarma elemanlarınca kullanılması ve gerektiÄŸinde engellilerin ve yaralıların bekletilmesi için yapılır. Hollerin, kullanıcıların kaçış yolu içindeki hareketini engellemeyecek ÅŸekilde tasarlanması ÅŸarttır.
Yangın güvenlik hollerinin duvar, tavan ve tabanında hiçbir yanıcı malzeme kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en az 120 dakika dayanıklı duvar ve en az 90 dakika dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile diÄŸer bölümlerden ayrılması gerekir.
Yangın güvenlik hollerinin taban alanı, 3 m²’den az, 6 m2’den fazla ve kaçış yönündeki boyutu ise 1.8 m’den az olamaz.
Acil durum asansörü önünde yapılacak yangın güvenlik holü alanı, 6 m2’den az, 10 m2’den çok ve herhangi bir boyutu 2 m’den daha az olamaz.
 DöÅŸemeye, asansör holünde çıkış kapısına doÄŸru 1/200’ü aÅŸmayacak bir eÄŸim verilir.
Aksi belirtilmedikçe kaçış merdivenlerine, bir yangın güvenlik holünden veya kullanım alanlarından bir kapı ile ayrılan hol, koridor veya lobiden geçilerek ulaşılır.
Acil durum asansörü ile yapı yüksekliÄŸi 51.50 m’den fazla olan binalarda kaçış merdiveni önüne yangın güvenlik holü yapılması zorunludur. Acil durum asansörünün yangın merdiveni önündeki güvenlik holüne açılması gerekir.
Yangın güvenlik hollerinin kullanmaya uygun ÅŸekilde boÅŸ bulundurulmasından, bina veya iÅŸyeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.
Kaçış yolları gerekleri

Bütün yapılar için bu Kısımda belirtilen imkânlardan biri veya daha fazlası kullanılarak kaçış yolları saÄŸlanır. Yapının kullanımda olduÄŸu sürece zorunlu çıkışların kolayca eriÅŸilebilir, kapıların açılabilecek durumda olması ve önlerinde engelleyicilerin bulunmaması gerekir.
Korunumlu iç kaçış koridorları ve geçitler

Korunumlu iç kaçış koridorları ve geçitler için aÅŸağıda belirtilen ÅŸartlar aranır:
Bir binada veya bina katında, kaçış yolu olarak hizmet veren korunumlu koridorların veya korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Ek-3/B ve Ek-3/C’de belirtilen sürelere uygun olması mecburidir.
Ä°ç kaçış koridorlarının ve geçitlerin aÅŸağıda belirtilen özelliklerde olması gerekir.
Bir iç kaçış koridoruna veya geçidine açılan çıkış kapılarının, yangın merdivenlerine açılan çıkış kapılarına eÅŸdeÄŸer düzeyde yangına karşı dayanıklı olması ve otomatik olarak kendiliÄŸinden kapatan düzenekler ile donatılması mecburidir.
Ä°ç kaçış koridorunun en az geniÅŸliÄŸi ve kapasitesi, 33 üncü maddeye göre belirlenen deÄŸerlere uygun olmak zorundadır.
Kaçış koridoru boyunca döÅŸemede yapılacak dört basamaktan az kot farkları, en çok % 10 eÄŸimli rampalarla baÄŸlanır. Bu rampaların zemininin kaymayı önleyen malzeme ile kaplanması ÅŸarttır.
Dış kaçış geçitleri

Kaçış yolu olarak, bir iç koridor yerine dış geçit kullanılabilir. Ancak, dış geçide bitiÅŸik yapı dış duvarında düzenlenecek duvar boÅŸluklarına konulacak menfezlerin yanmaz nitelikte olması, boÅŸluÄŸun parapet üst kotu ile döÅŸeme bitmiÅŸ kotu arasında 1.8 m veya daha fazla yükseklikte kalması ve bu tür havalandırma boÅŸluklarının bir yangın merdivenine ait herhangi bir duvar boÅŸluÄŸuna 3.0 m’den daha yakın olmaması ÅŸarttır.
Bir dış geçide açılan çıkış kapısının, yangına karşı 30 dakika dayanıklı olması ve kendiliÄŸinden kapatan düzenekler ile donatılması gerekir

Yangın Merdivenleri

 Yapının ortak merdivenlerinin yangın ve diÄŸer acil hâllerde kullanılabilecek özellikte olanları, yangın merdiveni olarak kabul edilir.
Yangın merdivenleri, yangın ve diÄŸer acil hâl tahliyelerinde kullanılan kaçış yolları bütününün bir parçasıdır ve diÄŸer kaçış yolları öÄŸelerinden bağımsız tasarlanamazlar.
Yangın merdivenlerinin duvar, tavan ve tabanında hiçbir yanıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 dakika dayanıklı duvar ve en az 90 dakika dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile diÄŸer bölümlerden ayrılır.
Yangın merdivenlerinin kullanıma uygun ÅŸekilde boÅŸ bulundurulmasından, bina veya iÅŸyeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.

Acil çıkış zorunluluÄŸu

Bütün yapılarda, aksi belirtilmedikçe, en az 2 çıkış tesis edilmesi ve çıkışların korunmuÅŸ olması gerekir.
Çıkış sayısı, 33 üncü madde esas alınarak belirlenecek sayıdan az olamaz. Aksi belirtilmedikçe, 25 kiÅŸinin aşıldığı yüksek tehlikeli mekânlar ile 50 kiÅŸinin aşıldığı her mekânda en az 2 çıkış bulunması ÅŸarttır. KiÅŸi sayısı 500 kiÅŸiyi geçer ise en az 3 çıkış ve 1000 kiÅŸiyi geçer ise en az 4 çıkış bulunmak zorundadır.
Çıkışların birbirinden olabildiÄŸince uzakta olması gerekir. BölünmemiÅŸ tek mekânlarda 2 çıkış gerekiyor ise çıkışlar arasındaki mesafe yaÄŸmurlama sistemi bulunmadığı takdirde diyagonal mesafenin 1/2’sinden ve yaÄŸmurlama sistemi mevcut ise diyagonal mesafenin 1/3’ünden az olamaz.
Çıkış mesafelerinin kapıdan alındığı bina kullanım sınıflarında, bir koridor içindeki 2 yangın merdiveni arasındaki mesafe, yaÄŸmurlama sistemi olmayan yapılarda koridor uzunluÄŸunun yarısından ve yaÄŸmurlama sistemi olan yapılarda ise koridor uzunluÄŸunun 1/3’ünden az olamaz.
Yangın merdiveni yuvalarının yeri ve düzenlenmesi

Yangın hangi noktada çıkarsa çıksın, o kotta bütün insanların çıkışlarının saÄŸlanması için kaçış yollarının ve yangın merdivenlerinin birbirlerinin alternatifi olacak ÅŸekilde konumlandırılması gerekir. Kaçış yolları ve yangın merdivenleri, yan yana yapılamaz.
Yangın merdivenine giriÅŸ ile kat sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Genel merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en uzak kaçış mesafesi ve kullanıcı yükü esas alınır.
Merdiven yuvalarının yeri, binadaki insanların güvenlikle bina dışına kaçışlarını kolaylaÅŸtıracak ÅŸekilde seçilir. Yangın merdivenlerinin, baÅŸladıkları kottan çıkış kotuna kadar süreklilik göstermesi gerekir.
Yangın merdiveni özellikleri

Yangın merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarısının doÄŸrudan bina dışına açılması gerekir.
Yangı merdiveninin, zemin düzeyindeki dışarı çıkışın görülebildiÄŸi ve engellenmediÄŸi hol, koridor, fuaye, lobi gibi bir dolaşım alanına inmesi hâlinde, yangın merdiveninin indiÄŸi nokta ile dış açık alan arasındaki uzaklık, yangın merdiveni bir kattan daha fazla kata hizmet veriyor ise 10 m’yi aÅŸamaz. YaÄŸmurlama sistemi olan yapılarda bu uzaklık en fazla 15 m olabilir. Dışa açık alanın, yangın merdiveninin indiÄŸi noktadan açıkça görülmesi ve güvenlikli bir ÅŸekilde doÄŸrudan eriÅŸilebilir olması gerekir. Ä°ç yangın merdivenlerinden boÅŸalan kullanıcı yükünü karşılayacak yeterli geniÅŸlikte dışa açık kapı bulunması ÅŸarttır.
Yangın merdivenlerinde her döÅŸeme düzeyinde 17 basamaktan çok olmayan ve 4 basamaktan az olmayan aralıkla sahanlıklar düzenlenir. Bina yüksekliÄŸi 15.50 m’den veya bir kattaki kullanıcı sayısı 100 kiÅŸiden fazla olan binalarda dengelenmiÅŸ kaçış merdivenlerine izin verilmez.
Sahanlığın en az geniÅŸliÄŸi, merdivenin basamak uzunluÄŸundan az olamaz. Basamakların kaymayı önleyen malzemeden olması ÅŸarttır.
Yangın merdiveni sahanlığına açılan kapılar  hiçbir zaman kaçış yolunun 1/3’ nden fazlasını daraltacak ÅŸekilde konumlandırılamaz.
Merdivenlerde baÅŸ kurtarma yüksekliÄŸinin, basamak üzerinden en az 210 cm ve sahanlıklar arası kot farkının en çok 300 cm olması gerekir.
Herhangi bir kaçış merdiveninde basamak yüksekliÄŸi 175 mm’den çok ve basamak geniÅŸliÄŸi 250 mm’den az olamaz.
Kaçış için kullanılmasına izin verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en dar basamak geniÅŸliÄŸi, konutlarda 100 mm’den ve diÄŸer yapılarda 125 mm’ den az olamaz. Her kaçış merdiveninin her iki yanında duvar, korkuluk veya küpeÅŸte bulunması gerekir.
Yangın merdiveni yuvasına ve yangın güvenlik holüne elektrik ve mekanik tesisat ÅŸaftı kapakları açılamaz, kombi kazanı, iklimlendirme dış ünitesi, sayaç ve benzeri cihaz konulamaz.

Yangın Merdiveni Hizmet Ä°çin Arayınız.

0216 641 50 84 - 0216 642 68 31.

Yangın merdiveniYangın merdiveni fiyatlarıYangın Merdiveni Fiyatları - Yangın merdiveni firmalarıMakaralı yangın merdiveni - Yangın merdiveni imalatı - Yangın merdiveni, yangın merdiveni fiyatları, makaralı yangın merdiveni, yangın merdiveni firmaları, z tipi yangın merdiveni, Yangın merdiveni, yangın merdiveni fiyatları, makaralı yangın merdiveni, yangın merdiveni firmaları, z tipi yangın merdiveni, Yangın merdiveni, yangın merdiveni fiyatları, makaralı yangın merdiveni, yangın merdiveni firmaları, z tipi yangın merdiveni, Yangın merdiveni, yangın merdiveni fiyatları, makaralı yangın merdiveni, yangın merdiveni firmaları, z tipi yangın merdiveni, Yangın merdiveni, yangın merdiveni fiyatları, makaralı yangın merdiveni, yangın merdiveni firmaları, z tipi yangın merdiveni, Yangın merdiveni, yangın merdiveni fiyatları, makaralı yangın merdiveni, yangın merdiveni firmaları, z tipi yangın merdiveni, Yangın merdiveni, yangın merdiveni fiyatları, makaralı yangın merdiveni, yangın merdiveni firmaları, z tipi yangın merdiveni, Yangın merdiveni, yangın merdiveni fiyatları, makaralı yangın merdiveni, yangın merdiveni firmaları, z tipi yangın merdiveni, Yangın merdiveni, yangın merdiveni fiyatları, makaralı yangın merdiveni, yangın merdiveni firmaları, z tipi yangın merdiveni, Yangın merdiveni, yangın merdiveni fiyatları, makaralı yangın merdiveni, yangın merdiveni firmaları, z tipi yangın merdiveni, Yangın merdiveni, yangın merdiveni fiyatları, makaralı yangın merdiveni, yangın merdiveni firmaları, z tipi yangın merdiveni, Yangın merdiveni, yangın merdiveni fiyatları, makaralı yangın merdiveni, yangın merdiveni firmaları, z tipi yangın merdiveni, Yangın merdiveni, yangın merdiveni, Yangın merdiveni, Yangın kapısı, yangın kapısı fiyatları, ucuz yangın kapısı, Yangın kapısı, yangın kapısı fiyatları, ucuz yangın kapısı, Yangın kapısı, yangın kapısı fiyatları, ucuz yangın kapısı, Yangın kapısı, yangın kapısı fiyatları, yangın kapısı imalatı, yangın kapısı firmaları, ucuz yangın kapısı, Yangın kapısı, yangın kapısı fiyatları, ucuz yangın kapısı, Yangın kapısı, yangın kapısı fiyatları, ucuz yangın kapısı, Yangın kapısı, yangın kapısı fiyatları, ucuz yangın kapısı, Yangın kapısı, yangın kapısı fiyatları, ucuz yangın kapısı, Yangın kapısı, yangın kapısı fiyatları, ucuz yangın kapısı, Yangın kapısı, yangın kapısı fiyatları, ucuz yangın kapısı, Yangın kapısı, yangın kapısı fiyatları, ucuz yangın kapısı, Yangın kapısı, yangın kapısı fiyatları, ucuz yangın kapısı, Yangın kapısı, yangın kapısı fiyatları, ucuz yangın kapısı, Yangın kapısı, yangın kapısı fiyatları, ucuz yangın kapısı, Yangın kapısı, yangın kapısı fiyatları, ucuz yangın kapısı, Sac kapı kasası, sac kapı kasası fiyatları, kör kasa, fitilli sac kapı kasası, Sac kapı kasası, sac kapı kasası fiyatları, kör kasa, fitilli sac kapı kasası, Sac kapı kasası, sac kapı kasası fiyatları, kör kasa, fitilli sac kapı kasası, Sac kapı kasası, sac kapı kasası fiyatları, kör kasa, fitilli sac kapı kasası, Çelik çatı, çelik çatı fiyatları, çelik çatıcı, teras çatı, Çelik çatı, çelik çatı fiyatları, çelik çatıcı, teras çatı, Çelik çatı, çelik çatı fiyatları, çelik çatıcı, teras çatı, Çelik çatı, çelik çatı fiyatları, çelik çatıcı, teras çatı, Yangın sprink sistemleri, yangın sprink tesisatı, mekanik yangın tesisatı, yangın danışmanlığı, yangın danışmanlık, yangın danışmanı, yangın danışmanlık fiyatları, yangın danışmanlık firmaları, Ferforje, ferforjeci, ferforje pencere, demir iÅŸleri, demir doÄŸrama, demir doÄŸramacı, demirci, kaynakçı, Ferforje, ferforjeci, ferforje pencere, demir iÅŸleri, demir doÄŸrama, demir doÄŸramacı, demirci, kaynakçı, Ferforje, ferforjeci, ferforje pencere, demir iÅŸleri, demir doÄŸrama, demir doÄŸramacı, demirci, kaynakçı, Ferforje, ferforjeci, ferforje pencere, demir iÅŸleri, demir doÄŸrama, demir doÄŸramacı, demirci, kaynakçı, Ferforje, ferforjeci, ferforje pencere, demir iÅŸleri, demir doÄŸrama, demir doÄŸramacı, demirci, kaynakçı, Ferforje, ferforjeci, ferforje pencere, demir iÅŸleri, demir doÄŸrama, demir doÄŸramacı, demirci, kaynakçı, Ferforje, ferforjeci, ferforje pencere, demir iÅŸleri, demir doÄŸrama, demir doÄŸramacı, demirci, kaynakçı, Ferforje, ferforjeci, ferforje pencere, demir iÅŸleri, demir doÄŸrama, demir doÄŸramacı, demirci, kaynakçı,

Yangın Merdiveni Hizmet Ä°çin Arayınız.

0216 641 50 84 - 0216 642 68 31.

DiÄŸer Makaleler

Yangın Merdiveni Üretiminde Hangi Malzemeler Kullanılmaktadır

Yangın Merdiveni Üretiminde Hangi Malzemeler Kullanılmaktadır Yangın merdiveni imalatında kullanılan bir çok malzeme vardır ve bunların neler olduÄŸunu sizlere anlatmak için bu sayfadaki yazıyı sonuna kadar izlemenizi tavsiye ederiz. Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzeme listemizde 100*100=4 mm kutu profilden anataşıyıcılarkullanılmaktadır. Yangın merdiveni imalatında ayrıca 2/3 mm baklava dilimi diye tabir edilen ve dış ortama uygun saclar kullanılmaktadır. Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemelerin kesinlikle yangına dayanıklı olmasını gerektiÄŸini buradan meslektaÅŸlarımıza ve müÅŸterilerimize deklare ediyoruz. Umarım bu uyarım dikkate alınır ve yangın


Devamı

Yangın Merdiveni Nedir?

Yangın Merdiveni Nedir? Yangın merdiveni sahibi olan insanların yangın merdiveni sahibi olmayan insanlara göre daha ÅŸanslı olduÄŸunu diyebiliriz. Yangın merdiveni satan firmalardan biri olduÄŸumuz için müÅŸterilerimizden olumu geri dönüÅŸ için ellerimizden geleni yapan uzman yönetim ve üretim kadrosuna sahibiz. Yangın merdiveni imalatında kullandığımız kutu profillerin tamamı tse ve ereÄŸli ürünleri dir. Yangın merdiveni satın alan müÅŸterilerimizin 2 yıl boyunca garanti kapsamında bedelsiz yani ücretsiz olarak yanında durmaktayız. Yangın merdiveni fiyatlarının uygun olabilmesi ve her bir müÅŸterimizin satın alabilmesi için gerekli iyileÅ


Devamı

Kaliteli yangın merdiveni satın almak için yapılması gerekenler nelerdir?

Kaliteli yangın merdiveni satın almak için yapılması gerekenler nelerdir? Kaliteli bir yangın merdiveni satın almak isteyen müÅŸterilerimiz için tavsiyemiz iyi bir araÅŸtırma yapmanızdır. Ä°yi bir yangın merdiveninin ortaya çıkması için kullanılan malzemelerden iyalat aÅŸamasında aktif rol alan personellere kadar en iyisini kullanarak ortaya çıkması gerekmektedir. Yangın merdiveni satın almak isteyen müÅŸterilerimize önce maliyeti biraz yüksek olsada kaliteye yönlendirmakteyiz. Yönlendirmelerimiz sayesinde kaliteli yangın merdiveni almalarını saÄŸlıyoruz. Ucuz maliyetli yangın merdiveni satışlarımız ile müÅŸterilerimizin yüzün&uum


Devamı

Bursa Güncel Yangın Merdiveni

Bursa Güncel Yangın Merdiveni Fiyatları Hakkındaki Sayfadasınız. Bursa yangın merdiveni güncel fiyatları hakkında bilgilerin olduÄŸu sayfadasınız. Afaki fiyatlar hakkında bilgi edinmek için yazımızı okumayı ihmal etmeyiniz. Bursa yangın merdiveni fiyatları için bizleri arayan bütün müÅŸterilerimize uzun uzun bilgiler vermeye çalışıyoruz. Güncel olarak yönetmeliklerde yer alan z tipi yangın merdiveni fiyatı  her ÅŸey dahil 1 m2 12.000 tl (nakliye, yol, ssk) olarak sahip olabileceÄŸinizi belirtmek isteriz. Bursada satışı ve uygulaması yaptığımız diÄŸer bir model olan makaralı yangın merdiveni fiyatı ise 1 m2 14.500 tl olarak her masraf dahil sahi


Devamı

Yangın Merdiveni Ve Kaçış Yolları

Yangın Merdiveni Ve Kaçış Yollarının Üzerine Engel Konulabilir Mi? Yangın merdivenlerine ulaÅŸan yol, koridor ve hollerin güzergahında engelleyici herhangi bir eÅŸya (masa, sandalye, kova vs) konulmaması herekmektedir aksi taktirde kurallara uymayanlar hakkında yasal iÅŸlem yapılacaktır. En güvenilir yangın merdivenlerine sahibi olmak için kesinlikle yönetmeliklerde belirtilen standartlara ve yasal uyarılara uymanızı ÅŸiddetle tavsiye ediyoruz. Bizlere danışarak yapacağınız yangın merdiveni iÅŸerinizde sorun yaÅŸamayacağınızı buradan taahüd ederiz. Yangın merdiveni imalatı alanında sizlere ait fikir ve dokunuÅŸlarda yaparak ortaya hem güvenli hemde estetik yangın me


Devamı

Yangın Merdiveni İmalatı

Yangın Merdiveni Ä°malatı Uzman KiÅŸiler Tarafından Yapılması DoÄŸru Olacaktır Acil durumlara karşı can güvenliÄŸinizin teminatı olan yangın merdivenlerine sahip olmak için bizi aramaktan çekinmeyin. Yangın merdiveni imalatı yapılacak yerin incelemesinin yapılmasından sonra karar verilecek bir durumdur. Yangın merdiveni imalatı uzman kiÅŸiler tarafında yönetmeliklere uygun yapılmalıdır. Yangın merdiveni imalatı hafife alınmayacak kadar önemli bir konu olması sebebi ile alanında uzmanlaÅŸmış usta personeller tarafından yapılması çok önemlidir. Ä°ÅŸin ehili olmayan firma veya kiÅŸiler tarafından üretilmeye çalışılan yapıya yangın merdiveni demenin pek


Devamı

Yangın Merdiveni İmalatı ( Sağlamlık Garantisi ) Hakkında Bilgi Sayfasıdır.

Yangın Merdiveni Ä°malatı ( SaÄŸlamlık Garantisi ) Hakkında Bilgi Sayfasıdır. Yangın merdiveni imalatında saÄŸlamlık garantisi vererek sizlerin güvenini kazanan ilk ve tek firma olarak istanbul ve çevre illerin tamamında standart üstü teknikler kullanarak sizlerin can ve mal güvenliÄŸinizi saÄŸlama almaktayız. Yangın merdiveni imalatı yapan firmamız önce insan güvenliÄŸi diyerek yoluna devam eden bir firma olarak herdaim müÅŸterilerinin yanında duracağına söz vermektedir. Yangın merdiveni imalatı yapan gerek personeller gerek firmaların dikkat etmesi gereken bazı detaylar vardır bu detaylara dikkat etmeden üretilen bir yangın merdiveni imalatı saÄŸlıklı ÅŸekil


Devamı

En Ucuz Yangın Merdiveni

En Ucuz Yangın Merdiveni Ä°malatı Yapan Sirmamız Hakkında Bilgilendirme Sayfasıdır En ucuz yangın merdiveni imalatı hakkında en doÄŸrı fiyatı ve bilgiyi bu siteden alabilirsiniz. Haydi hemen ara % 10 indirimi kap. En ucuz yangın merdiveni imalatı konusunda yeterli bilgi lere ve ustalara sahip olan firmamız türkiye nin her köÅŸesine olaÄŸan üstü güzellikte yapılar meydana getiriyoruz. En ucuz yangın merdiveni imalatı konusunda üretimler yapan merdiven firmamız sizlerin bütçesine uygun aynı zamanda kaliteli malzemelerden üretim yapmaktadır. En güzel ve en ucuz yangın merdiveni satın almak için bizimle iletiÅŸime geçebilirsiniz. En ucuz yangın merdiven


Devamı

Ümraniye Yangın Merdiveni İmalatı

Ümraniye Yangın Merdiveni Ä°malatı Ve Satışı Firması Ümraniye yangın merdiveni alışveriÅŸinizde tercih edebilecek güvenilir firmaardan biriyiz. Ümraniye yangın merdiveni fiyatları belirli kesaplar ve tedarik zincirindek malzemelerin hızlı ve ekonomik olarak ulaşılır olmasına göre ya ucuz veya pahalı olarak fiyatlanmaktadır. Ümraniye yangın merdiveni firmaları müÅŸterilerinin talepleri doÄŸrultusunda hareket ederek yangın merdiveninin yapılacagı yere uzman keÅŸif elemanları ile intikal ederek gerekl bazı ölçüler alarak ve bazı hesaplar yaparak olumlu veya olumsuz fiyat vermektedir. Ümraniye yangın merdiveni imalatı firması olarak geçmiÅŸin verm


Devamı

En Ucuz Yangın Merdiveni Fiyatları Konusunda Bilgilendirme Sayfasıdır

En Ucuz Yangın Merdiveni Fiyatları Konusunda Bilgilendirme Sayfasıdır En Ucuz Yangın Merdiveni Fiyatları malzeme ve firma gigerlerine baÄŸlı olarak önümüze çıkan bir durumdur. En Ucuz Yangın Merdiveni Firmaları birbirinden farklı politikalar yürüterek farklı hesaplama ve gider konularından dolatı farklı teklif ve sunumlar yaparak sektörde yer edinmeye çalışmaktalar. En Ucuz Yangın Merdiveni Ä°malatı için firmaların elinde olması gereken en önemli unsur insan faktörüdür yani profesyonel bir ekibe sahip olması gerekmesidir. En Ucuz Yangın Merdiveni üreticisi olarak yangın kapısı,ferforje, çelik çatı, sprink sistemleri ve sa


Devamı